Siyah Turp ve Bal Siyah turp ve bal, özellikle kış aylarında kullanılabilecek, tüm hastalıklara karşı bir önlem olarak tercih edilen ve vücudun direncini artıran oldukça sağlıklı ve faydalı bir karışımdır. Siyah turp, başlı başına tam bir vitamin ve demir deposudur. İçerdiği bol miktarda ve zengin lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenli ve dengeli bir şekilde çalışmasında oldukça etkilidir. Siyah turp, karaciğer hücrelerini temizler ve mikroplara karşı vücudu dirençli hale getirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca akciğerleri kuvvetlendirerek mikroplardan korur ve safra kesesinin boşalmasını sağlayarak olumsuz durumları önler. İştağı açarak yemek yemede zorluk çeken kişilerin hassas bünyelelerini güçlendirir. Bu karışımdaki bal da kişinin bünyesini güçlendirir, vitamin değerlerini yükseltir ve hastalıklara karşı direncini artırır. Siyah turp ve bal bir araya geldiğinde, tam bir doğal antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Siyah turp ve bal karışımının hazırlanışı da oldukça basittir. Şimdi bu şifa deposu karışımın nasıl yapıldığını inceleyelim. Siyah Turp ve Bal Karışımı Nasıl Yapılır? Öncelikle bir adet siyah turp alınır ve içi oyularak yuvarlak bir şekilde kabukları soyulmadan bırakılır. Daha sonra bir miktar süzme bal bu oyulmuş olan siyah turpun içine doldurulur. Ardından, oyulmuş siyah turpun baş kısmı üzerine kapak gibi geçirilir ve bir bardak suyun üzerine yerleştirilerek bir gece boyunca bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonra içindeki balın sulandığı görülür ve bu karışım günlük olarak içilir. Siyah Turp ve Bal Karışımının Faydaları Siyah turp ve bal karışımının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. İşte bu karışımın bazı önemli faydaları:
|