Turp Kavurması Turp sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif olduğu kanısındayım. Eğer mide rahatsızlığınız yoksa gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Turp, faydalı bir sebze olduğu herkes tarafından biliniyor. Özellikle sindirime yardımcıdır ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Şimdi turp kavurmasının nasıl yapıldığını tarif etmeye çalışalım. Turp Kavurması Malzemeleri
Turp Kavurması Nasıl Yapılır? İlk olarak turplar temiz bir şekilde yıkanır ve kabukları soyulur. Ardından rendeleme işlemine geçilerek tüm turplar rendelenir. Uygun bir tava içerisine zeytinyağı ilave edilerek piyaz şeklinde doğranmış olan soğanlar eklenir ve kavrulmaya başlanır. Soğanlar tamamen kavrulduktan sonra rendelenmiş turplar ilave edilir ve biraz kavrulduktan sonra damak tadınıza göre tuz ve kırmızı toz biber eklenir ve karıştırılır. Turplar tam anlamıyla yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis etmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Turp Kavurmasının Faydaları Turp kavurması, içeriğinde bulunan turp sayesinde çeşitli sağlık faydaları sunar:
Turp Kavurması İçin İpuçları Turp kavurmasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları:
Turp kavurması, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif olarak sofralarınızda yer alabilir. Mutlaka denemenizi tavsiye eder, afiyetler dilerim. |